27 Ağustos 2008 Çarşamba

Topsolid'Mold & Topsolid'Progress



Kalıp tasarımı ve imalatı yapan firmaların, hızlı, kolay ve verimli olabilecek CAD/CAM yazılımlarına ihtiyaçları vardır. İhtiyaçların karşılanması ve bu doğrultuda verimli olabilmek için yüksek kapasitede CAD/MOLD çözümleri, aynı zamanda bu çözümlerin parametrik ve bütünleşik CAD/CAM yazılımlar olması kalıp imalatçılarının bir CAD/CAM yazılımında aradığı en önemli özelliklerden biridir. TopSolid'Mold ve TopSolid'Progress tüm bu özelliklere sahip kalıp imalatçılarına çok kısa sürede cevap verebilen ileri düzey bir CAD/CAM yazılımı olan TopSolid ' in kalıp modülleridir.

TopSolid'Mold plastik enjeksiyon kalıpçılığında kullanılan, TopSolid'Progress de progress kalıpçılığında ( sac kalıpçılığı ) kullanılan ve kalıp imalatçılarının çözümlerine profosyonel cevap verebilen ileri düzey parametrik kalıp modülleridir.

TopSolid 'Mold ve TopSolid ' Progress ile kalıp tasarımda; Export (IGES, DXF, DWG, CATIA, STEP, SAT, PARASOLID vs...), Import (IGES, DXF, DWG, CATIA, STEP, SAT, PARASOLID vs...) data transferleri ve datalar üzerinde otomatik veya manual data temizliği kolayca yapılabilir.

TopSolid'Mold ile datanın mold modülüne atıldığı anda malzeme seçimi ve otomatik malzeme çekme payının belirlenebilmesi, parça ayırma yüzeyinin ve ayırma hattının otomatik oluşturulması, parça çıkma açısı ve ters açı analizi, otomatik dişi ve erkek kalıbın oluşturulması kalıp tasarımına başlarken Mold modülünde kullanılan en önemli özelliklerdendir.
Hazır kalıp seti standarlarından (Avrupa, Japonya, USA) kalıp setini ekleyebilir ve standart parçaları üzerinde modifikasyonlar yapabiliriz.
TopSolid'Mold' da otomatik maça, arka kilit, açılı pin, maça kızağı vs... standart kütüphanesinden kolayca oluşturulabilir. Aynı zamanda, kolon pimleri,iticiler, bağlantı elemanları vs... kalıp seti kütüphanesinden eklenebilir. Bunların dışında TopSolid'Mold; kendi oluşturduğumuz hazır parçaları (itici pimler, kolon pimleri, bağlantı elemanları vs... ) standart kütüphanesine ekleyebilme ve kalıp setinde eklediğimiz parçaları standart parça olarak kullanabilme olanağını da sağlar.
TopSolid'Mold; soğutma kanallarını oluşturmada güvenlik boşlukları ve soğutma kanalı patlama kontrolu, soğutma kanalı giriş-çıkış hesaplarını yapmamıza olanak sağlar.
TopSolid ' Mold ile çok gözlü kalıplar da oluşturabilinir.
Ayrıca aile grubu yani birlikte çalışan ürünler için de dişi ve erkek kalıbı oluşturabilinir.

Mold modülü ile tüm kalıbın teknik resim, ölçülendirme, otomatik parça numaralandırması ve otomatik antet oluşturma, referans parça listesi ve sınıflandırmasını pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilir.
TopSolid'Mold tek klik kinematik ile kalıbınıza hareketlendirme verebilir. Senaryo ya da kinematik hareket vermemize gerek kalmadan Mold modülü içerisinde Tek klik kinematik ile play ikonuna basmamız yeterli, maçaların ve itici pimlerin çalışmasını parçanının kalıptan atılması tüm hareketleri bu sayede
izleyebilirsiniz.
TopSolid ' Mold parça modifikasyonlarını çok daha kolay ve pratik olarak yapabilmeye olanak sağlar. Mold modülünde kalıp seti, maçası, su yolu, vs... ile kalıpladığınız parçanız üzerinde daha sonradan değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikleri kolayca modifiye edebilir ve tüm kalıba otomatik olarak yansıtabilirsiz.
TopSolid ' Mold içerisinde PART MODIFICATION ile parça üzerinde değişiklik yapılan kısımları program otomatik algılar ve onayladığı anda bu kısımlar artık önceki parçamız üzerine eklenmiş olur. Yaptığınız bu eklemeler de dişi ve erkek kalıba aynı anda kalıp setine uyumlu bir şekilde yansır.

Kalıp firmalarının en çok kullandığı ve imalatı hızlandıran özellik olan PRELIMINARY MODE; özellikle import ettiğiniz ve tasarımı henüz tamamlanmamış yüzey ( IGES ) datalar üzerinde ön çalışma yapmanıza olanak sağlar. Import ettiğiniz yüzey datayı Premilinary Mode ile kalıp ayırma hattı yada ayırma yüzeyi oluşturmaksızın dişi ve erkek kalıbımızı ve kalıp setimizi oluşturabiliriz. Bu aşama sürerken aynı zamanda yüzey data üzerinde onarılması gerekli kısımları yada modifiye işlemlerini yapabilir ve bu datayı Preliminary Mode ' da oluşturduğunuz kalıp seti içerisindeki kütüğe yerleştirebilirsiniz. Bu aşamalardan sonra artık ayırma hattı, ayırma yüzeyi, maça, açılı pin vs... işlemlerini kalıbınıza uygulayabilirsiniz.
Standart kalıp setini oluştururuz ve datamızı katıya çevirdikten sonra ve tasarım işlemini bitirip parçamızı kalıp setimize yerleştirebiliriz.

TopSolid' Mold ile parametrik ve bütünleşik çalışan modüller:
• Kalıp Kinematik çalışması,
TopSolid'CAD
• Otomatik Electrode oluşturma,
TopSolid'Electrode
• 2D, 2,5D 3D frezeleme, TopSolid'CAM
• Tel erezyon kesimi, TopSolid'Wire
TopSolid'Progress ile TopSolid ortamında çizilmiş yada dışarıdan gelen datalar üzerinde adımlı kalıpların tasarlanması, formlu ve düzgün geometrilerin açılımının alınmasına olanak sağlar.
TopSolid ' Progress ile parça açılımlarını, hazırlık toleransları ve hazır malzeme tanımlama yada malzeme özelliklerine göre daha verimli şekilde alabilirsniz.
Aynı zamanda açılımın işleminden önce, kalınlık varyasyonları, incelme varyasyonları, plastik gerilim varyasyonları simülasyon olarak görebilir ve analizini sağlıklı bir şekilde yapabilirsniz.

Bant tasarımında ilk aşamada istasyon özelliklerini belirleyebilir, bandın yerleşimini, adımlarda operasyonların oluşumu ve fire analizlerini otomatik olarak yapabilirsiniz.
TopSolid ' Progress ile; tüm standartlara göre kalıp setinin yerleşimi, kalıp komponent listesinden parça çağırma ve kendi kullanıcı kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.
Kalıp zımbaları otomatik çıkartma, dişi matrisleri kesme boşluğu ve parça açısı vererek otomatik boşaltma;

Kalıp içerisindeki bükme ve formların dişi ve erkek zımbaların oluşturulmasını profesyonel şekilde yapabilirsiniz
TopSolid'Progress ile kalıp çalışma simülasyonu, kinematik hareketlendirme sayesinde kalıbın çalışmasını en verimli şekilde test etmiş oluruz.

TopSolid'Progress aynı zamanda; gereken pres gücünü analiz eder, kalıp dökümantasyonu ve parça listesi oluşturur, full parametrik özelliği sayesinde sac parçada gerçekleşecek bir değişiklik kalıba aynen yansır ve parametrik olarak update edilir.
Kaynak : CadCamDizayn

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ӏ'm really impressed together with your writing abilities and also with the format in your weblog. Is this a paid topic or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent high quality writing, it's гare to peer a nice blog like this onе
nowаdayѕ..

My ωeb blоg :: Wanabagool.Com
Check out my website ... ies abroad

Adsız dedi ki...

Link exсhange is nothing elsе howeveг
іt is sіmрly placing the other pеrson's web site link on your page at suitable place and other person will also do same for you.

Feel free to surf to my web site :: SEOPressor V5 review

Yorum Gönder