6 Mayıs 2008 Salı

AutoCAD'den Inventor'e geçmek için 10 neden



Autodesk Inventor yazılımı tasarımlarınızı işlevsel gereksinimlere göre gerçekleştirmenizi sağlar ve size gelişkin 2 ve 3 boyutlu tasarım araçları sunar. Hepsi tek bir pakette...

1. Parça yada montajların teknik resim görünüşlerini otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Görünüşleri, hazır tanımlı teknik resim standartlarına göre ölçülendirebilir ve görünüşlere mekanik semboller yerleştirebilirsiniz.
2. Autodesk Inventor, teknik resim görünüşleri ile modelleri ilişkilendirir; böylece modeldeki değişiklikler anında tüm görünüşlere yansır.
3. Autodesk Inventor' da, parça listesi montajın tümleşik bir bölümüdür. Burada bileşenlere nitelik tanımlayabilir, istenirse sanal bileşenler dahil edip, poz bilgilerini oluşturabilirsiniz.
4. Autodesk Inventor'da 3 boyutlu modeli oluşturduğunuzda sanal olarak modeli test edebilir ve olası hataları imalattan önce görebilirsiniz.
5. AutoCAD'de bulunan 2 boyutlu verilerinizi, kopyala ve yapıştır ile Autodesk Inventor ortamına aktarabilirsiniz. Ayrıca paketin içinde bulunan AutoCAD Mechanical yazılımı ile Autodesk Inventor parça ve montajlarını burada açabilir ve teknik resim görünüşlerini çıkarabilirsiniz.
6. Tasarım hızlandırıcılar ile hız, güç, ve malzeme özellikleri gibi gerçek mühendislik verilerini kullanarak tasarıma odaklanabilirsiniz.
7. Autodesk Inventor'un sunum ortamı , patlatılmış montaj görünüşlerinin ve canlandırmaların kolayca tanımlanmasını ve bunların teknik resim dosyalarında kullanılmasını sağlar.
8. Autodesk Inventor Professional , tüp ve botu hatlarının ve kabloların tasarımı için özel araçlar sunar.
9. Parçalarınızın kalitesini arttırmak ve hataların oluşmasını önlemek için sonlu elamanlar analizi ile gerilmeleri ve deformasyonları hesaplayabilirsiniz. Dinamik simülasyon araçları ile sistemin kuvvet ve ivme bilgilerini elde edebilirsiniz.
10. Autodesk Inventor Studio yu kullanarak , yüksek kaliteli foto-gerçekçi resimler ve canlandırmalar oluşturabilirsiniz.

1 yorum:

Emre dedi ki...

güzelmiş.

Yorum Gönder